Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Frivillig i værestedet

Har du lyst til at gøre en forskel? - Så bliv frivillig i Værestedet Den Blå Cafe

Kontakt personalet på Værestedet Den Blå Cafe. Se her

Tove er en af de frivillige, hvor hendes beretning kan læses her

Ganske almindelige mennesker

 Tove Jensen er frivillig i Den Blå Cafe i Ikast. Og det var lidt af et tilfælde, at det lige blev her, hun lagde sine kræfter.
- Jeg har altid tænkt på, at jeg ville have noget frivilligt arbejde, når jeg holdt op med at arbejde.
Tove var til et møde i Aktive Kvinder i Dagscenteret, Norgesgade 17, der så hun tilfældigt et opslag, hvor cafeen søgte frivillige.

- Jeg er vant til at være noget for nogen i mit arbejdsliv, jeg var først klinikassistent i 10 år, og da jeg så ønskede at gå ned i tid, kom jeg til at arbejde i en kantine, hvor jeg servicerede andre mennesker i 25 år, så jeg har nok en eller anden slags "omsorgsgen".

Tove vidste ikke på forhånd, hvad det var at være sammen med psykisk sårbare, og havde ingen forestillinger om psykisk sårbare mennesker på forhånd.
- Men jeg vidste ikke lige, så jeg ringede til værestedsmedarbejder Leo Vad, der stod som kontaktperson, så jeg bestemte for, at nu måtte jeg prøve at se, hvad det var, jeg kunne jo altid stoppe, hvis det ikke var noget.
Det blev til 2-3 timer hver 14. dag, ellers kan det ikke hænge sammen med alle Toves andre arrangementer.

Når Tove er i Den Blå Cafe, bruger hun mest tiden til socialt samvær
- Jeg kan hverken sy eller strikke, det interesserer mig ikke, så jeg snakker med brugerne eller spiller forskellige spil med dem.

- Jeg føler mig rigtig godt taget imod og respekteret. Der er kun søde mennesker her. Det er hyggeligt, og jeg får en god snak med folk. Jeg får også noget ud af det, blandt andet har jeg fået kendskab til, hvor svært det kan være at være psykisk sårbar. Det har jeg aldrig før vidst noget om.

Tove har været frivillig i omkring 3 år, og hun har ingen planer om at stoppe. Hun bor i Ikast, er gift og har to sønner og to børnebørn. En del af tiden går med familien, og så er hun tit sammen med veninderne.
Hun var også besøgsven for en ældre dame en gang om ugen, indtil hun døde.

 

Socialpsykiatrisk Center Nord, Ikast-Brande Kommune
Norgesgade 15-17  -  7430 Ikast
Tlf. 99 60 45 45  -  socialpsykiatriskcenter@ikast-brande.dk